De ce este important să ști și teorie ca asistent medical

Pornind de la definiția asistentului medical eu vocea din mulțime mi-am pus întrebarea dacă asistentul trebuie să dețină cunoștințe teroretice .Am făcut o paralelă și am ajuns pe șantier și iată ce am sezizat ,

nea' Marin faianțarul  a învățat să monteze faianță la locul de muncă  și este foarte bun meseriaș . L-am întrebat dacă pe parcursul carierei sale a întâmpinat probleme legate de cunoasterea teoretică a meseriei .

Iată ce a spus ne'a Marin :

Măi taică  îmi pare rău că am mâncat creta când eram elev toată viața a trebuit să mă conducă cineva, tu ști câți bani aveam acum dacă știam carte .

Cele mai multe probleme le aveam la angajare pentru că patronii îmi puneau întrebări și eu ca prostu dădem din mâini că eu știu practic să mă pună la treabă .

Pe șantierele mari unde mișunau inginerii aveam probleme mereu odată am fost dat și afară de la muncă pe motiv că nu știu meserie . Îmi tot puneau întrebări inginerii și eu nu eram în stare să le răspund .La început a fost o mare problemă pentru că nu știam să măsor cu ruleta electronică  acel laser ,nu mai vorbesc de citirea planului .  Nu știam să fac nici socotelile simple aveam un calculator dăla' cum e la magazin  . Colegii mei lucraru și particular pentru că aveau cunoștințe teoretice erau în stare să vorbească cu beneficiarii să-i convingă aveau vrăjeală de meseriaș și știau să facă devize ,acum ei sunt patroni și eu muncesc la unul dinte ei .

În acest moment cum te descurci nea' marine ?

Îți spun că dacă nu-mi lasă cineva de seara ce să fac a doua zi stau degeaba pentru că nici acum după 30 ani de muncă nu am învățat să citesc planul . 

Cu materialele cum te descurci nea' marine ? 

Am noroc cu salahorii ei îmi pregătesc materialele  am un băiat cu 12 clase isteț foc cred că o să ajungă mare om , planul îl citește șeful meu adică fostul meu coleg . Deci sunt o unealtă în final dacă mi se rupe coada sunt aruncat la gunoi ci nu reparat  .


Toate cele bune ! 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un elev a scris o carte

Cum am scris prima mea carte