Cum am scris prima mea carte


   Știu că există aici oameni care  își doresc din tot sufletul să scrie și nu știu de unde să pornească și ce drum să aleagă.

 La mine a fost un eveniment spontan a fost suficient să-mi doresc cu adevărat să învăț lucruri noi și dorința s-a împlinit .

Prima carte primul succes 


          În vacanța de vară a lui 2022 m-am gândit că ar fi util să elaborez o lucrare de imagistică convențională frustrat fiind de faptul că nu găseam decăt materiale depășite de saltul tehnologiei, la școală profesorii erau mai slab pregătiți decît elevii așa că m-am pus pe treabă fără să ezit și am muncit peste 10 ore pe zi timp de două luni .


        Fiind o lucrare de specialitate este evident că nu poți veni cu teorii de la tine  dar poți culege informații din surse internaționale credibile și să le structurezi într-un mod unic și atunci sinteza ta va avea caracterul unei  opere unice . De la început nu am vrut să public cu editură citind niște articole negative despre felul în care editurile procedează cu autorii . Apoi m-am gândit la o tipografie și cînd am studiat prețurile am zis  O FAC EU ! 


Așa a fost am finalizat manuscrisul și m-am pus pe printat zecii de mii de foi , pentru broșare și copertare am apelat la un centru de printare . Ați ghicit este vorba despre cartea Incidențe și poziționări în radiologie , o lucrare cu sute de poziționări din radiologia convențională cu front de scriere mare astfel încât lectura să fie odihnitoare ,acest aspect prezintă și avantajul că distanța de citire va fi mai mare de 30 cm deci o poți avea chiar și la serviciu deschisă pe masă să mai arunci un ochi pe ea de la distanță fără să-si dea seama cineva că de fapt te verifici din carte ,trebuie să recunoaștem nu poți reține  toate poziționările cine susține contrariul înseamnă că trebuie să scrie și el o carte .

Vînzarea cărții 

Aici au fost probleme fiind prima carte de acest gen scrisă vreodată în romania într-un mod atît de simplu a trebuit să-mi petrec multe nopți lângă imprimantă cu această ocazie am mai învățat ceva și anume pot imita imprimanta sunetele acesteia mi-au rămas tipărite în minte . Au fost multe cereri ,multe pentru un amator ,multe pentru un elev .Totdeauna am fost curios cine cumpără cartea și am observat ca majoritatea sunt deja asitenți medicali acest lucru m-a impresionat extraordinar  și m-a determinat să mai scriu .


A început tăvălugul de cărți 

Nu-mi venea să cred  am ajuns scriitor  deși nu mă compar cu Panait Istrati  sunt foarte multe asemănări  în ceea ce privește activitatea sa înainte de a deveni om mare  cu activitatea mea  înainte să public prima lucrare . Am zis să fac și câțiva puișori adică minitratate de specialitate și am publicat vre-o 20 așa ca să îmi trag sufletul după marea operă menționată mai sus . Acum urmează o altă luucrare și anume un manual de computer tomografie structurat pe înțelesul nostru al elevilor , aici recunosc mă doare capul e ceva cu totul diferit de convențională  e știință pură .Probabil la finele anului va fi gata .

Notă de final 

Dacă dorești să scri și nu ști cum să incepi înseamnă că nu îți dorești cu adevărat .


Toate cele bune ,

Zaharia Tudorel 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un elev a scris o carte

De ce este important să ști și teorie ca asistent medical